Skip links

www.ventapools.com

Поддръжка на басейн

Професионално изграждане на басейни, спа центрове, парни бани, изработка на сауни.

Направете запитване
— Поддръжка на басейн

Дезинфекция на водата ( химично третиране )

Препаратите за третиране на водата в басейна, които най-често се използват са: натриев хипохлорид ( хлор ) за дезинфекция, алгицид за предпазване от поява на водорасли и рH регулатор ( + или – ) на киселинността на водата.

След изграждането на всеки басейн, ние консултираме нашите клиенти относно третирането на водата в него.

Съществуват и алтернативни методи за дезинфекция на водата:

UV дезинфекция

Действието на ултравиолетовите лъчи убива микроорганизмите и по този начин драстично се намалява използването на хлорни продукти във водата. Състои се от основно тяло и UV лампа, която трябва да се сменя веднъж на няколко години.

Солна електролиза

Солната електролиза генерира хлор от индустриална сол, която е разтворена във водата на басейна. Чрез нея може напълно да забравите за неприятната миризма на хлор, зачервените очи и кожни раздразнения.
Покривала
Соларно покривало

Поставя се през лятото, като основната му функция е да запазва топлината на водата през нощта и да предпазва басейна от листа и замърсявания през дните, в които не се използва.Освен това, наличието на соларно покривало намалявана драстично разходите за препарати през активния сезон, което го прави един задължителен елемент за всеки басейн.

Зимно покривало

То се поставя при зазимяването на басейна и улеснява значително почистването му през пролетта, тъй като предпазва водата от всякакъв вид нечистотии. Освен това защитава Вас и семейството Ви от евентуално подхлъзване и падане в басейна през зимния период.

Почистване на басейна

Освен дезинфекцията на водата, важно е басейнът също да се почиства. Това се прави най-често с така наречената „прахосмукачка“ за басейни, която се състои от вакуумна четка, телескопична дръжка и шланг.

Освен нея, ние можем да Ви предложим много иновативен метод за почистване на басейна:
Робот

Той е напълно автоматизиран уред, в повечето случай е с дистанционно управление и прилежаща към него транспортна количка. Можете да настройвате режим на почистване само за дъното, само за стените или и за двете. Времето и интензивността на почистване на вашия басейн също могат да се регулират. Избирате режим на работа и се наслаждавате на това, как роботът чисти вместо Вас.

За удобство на клиентите ни, предлагаме абонаментен план за почистване на басейна им и третирането му през летния сезон.

Свържете се с нас за оферта за почистване на Вашия басейн.

Зазимяване

Правилното зазимяване на басейна е много важно за предпазването на облицовката му, както и на всички елементи от филтърната система. Зазимяването включва:

1. Източване на водата в басейна до определено ниво (на около десет-петнадесет сантиметра под водното ниво в зависимост от типа филтрация )

2. Демонтаж на помпа

3. Химическо третиране на кварцовия пясък в пясъчния филтър

4. Източване на всички възможни тръби (поради риск от замръзване)

5. Поставяне на флотадори за басейн (предотвратяват повреждане на облицовката на басейна при замръзване) по периметъра на басейна и по диагонал

6. Покриването на басейна със зимно покривало

БАСЕЙНИ БАСЕЙНИ
СПА СПА
Explore
Drag