Skip links

www.ventapools.com

Отопление на басейн

Професионално изграждане на басейни, спа центрове, парни бани, изработка на сауни.

Направете запитване
— Отопление на басейн

Слънчеви колектори

Използват слънчевата топлина и нямат оперативен разход. Помпата на басейна отвежда водата до колекторите, които обикновено се монтират на покриви или огради. Водата се загрява от слънчевата енергия и се връща обратно в басейна. Основен недостатък на слънчевите колектори е, че не отговарят на нуждите за отопление през целия сезон. Ефективността им намалява, когато времето е облачно или дъждовно.

Термопомпа

Тя извлича топлината от въздуха ( или водата, в зависимост от вида и ) и я предава към водата в басейна. Наподобява работата на климатик и е много ефикасен метод за затопляне на водата на частни басейни. Сравнена с електрическия нагревател, изразходва значително по-малко ел. енергия. Монтира се бързо и лесно, не изисква специална поддръжка.

Топлообменник

Използва се при наличие на централна отоплителна система на топла вода. Горещата вода от отоплителната система преминава през първичния кръг и затопля водата във вторичния кръг, идваща от басейна.Биват различни по вид, големина и мощност и се изчисляватна база големината на басейна и подадената електрическа мощност от отоплителната система.

Електрически нагревател

Консумира значително количество ел. енергия, но е изгоден като първоначална инвестиция. Той е идеално решение за затопляне на по-малки количества вода.

БАСЕЙНИ БАСЕЙНИ
СПА СПА
Explore
Drag