Skip links

www.ventapools.com

ПОЗВОЛЕТЕ ДА ПРЕВЪРНЕМ  ДОМА ВИ В ИСТИНСКИ РАЙ

Професионално изграждане на басейни, спа центрове, парни бани, изработка на сауни.

Направете запитване
— Видове басейни

Предимства на бетоновите басейни

1. Първо и основно предимство е тяхната здравина. Издръжливостта на бетона сама по себе си свидетелства за дългия живот на бетоновите басейни. При тях няма опасност да се получи деформиране на конструкцията ( като изключение, естествено, правят природните явления ).

2. Друго предимство е големият избор на размери, форми и дълбочини. Бетонов басейн бихме могли да направим във всякаква форма, което позволява създаването на уникален дизайн за Вас.

3. Бетоновият басейн позволява избор между всякакъв тип облицовка. Може да се постави фолио, стъклокерамика или клинкерни плочки.

4. Последно, но не по важност, предимство е възможността за избор на тип филтрация. Тя може да бъде хоризонтална ( водата бива отведена до филтъра през скимери, разположени на стената на басейна) или вертикална ( с преливен улей, през който водата попада в компенсаторен съд и оттам във филтъра). За по-големите обществени басейни е по-добре да бъде избрана вертикална филтрация, тъй като е по-ефективна и придава по-естетически вид на басейна.

Частни басейни

Този тип басейни обикновено са малки по размер и с хоризонтална филтрация. Лесни са за почистване и поддръжка, поради малкия брой хора, които ги използват.

Обществени басейни

Обикновено са с големи размери и се използват от много хора. Облицовката им най-често е със стъклокерамика. При обществените басейни е нужен по-бърз цикъл на филтриране на водата, затова се използват по-мощни помпи и филтри.

Спортни /Олимпийски

При тях има строги изисквания относно размер, дълбочина, дезинфекция и температура на водата. Стандартно са с размер 50.00 х 25.00 м. ( 25 х 12,5 ), а дълбочината трябва да е минимум 1.80 м. Облицовката е с клинкерни плочки.

Специализирани
Това са лечебни басейни за хора със специални нужди, при които обикновено се използва минерална вода. Към тях се монтират нужните съоръжения, които да подпомагат влизането и придвижването на хората във водата.

БАСЕЙНИ БАСЕЙНИ
СПА СПА
Explore
Drag