Skip links

www.ventapools.com

Изработка на сауни

Професионално изграждане на басейни, спа центрове, парни бани, изработка на сауни.

Направете запитване
— Сауна

Сауната представлява помещение облицовано с дърво и температура на въздуха от 80 до 120 °C. Този показател може да се променя и да се съобрази с индивидуалните особености на организма. Препоръчва се да се започне използването на сауната с по-ниска температура и постепенно да се увеличава, докато се намери оптималната.

На пазара се предлагат много видове сауни, като освен разликата под вид на самата сауна, може да се различат и с вариациите на дървен материал, използван за тяхната обшивка. Ето някои от тях:

Стандартният тип сауна ( финландска сауна ) се затопля чрез специална електрическа печка, в която се нагряват вулканични камъни. Облоцовани са основно с бял бор или северен смърч.

Руска сауна ( руска баня ) – oсновната разлика с финланската е , че затоплянето на самото помещение се извършва чрез печка на дърва.

Иновативната инфраред сауна е много разпространен напоследък вид сауна, като при нея температурата в помещението е значително по-ниска ( 40 – 80 °C) и влиянието върху тялото се извършва чрез монтирани пропорционално на стената инфрачервени тела ( лампи )

Съществуват и други съвременни варианти на сауни като например: Билкова или Арома сауна.

БАСЕЙНИ БАСЕЙНИ
СПА СПА
Explore
Drag